Hemen Ara Biz Sizi Arayalım
- İzmir Reklam Ajansı, İzmir Büyüme Ajansı, Sosyal Medya Ajansı, Dijital Pazarlama, Eticaret
Şule Yüce 10-06-2022 19:26 (23 ay önce)

NFT ile Bağış Yapabilirsiniz!

NFT ile Bağış Yapabilirsiniz!

Metaverse dünyası, NFT’ler, sanal ortam gözlükleri, VR teknolojisi derken içinde bulunduğumuz evrenin teknolojik gelişmeleri arasında pek çok farklı ve yeni ilgi alanı edindik. Devamı da gelecek gibi duruyor. Sürekli kendini geliştiren teknoloji ile artık bir dijital dünyada yaşamaya başladık. Bu dünyanın verdiği imkanlar dahilinde iş bulma, sanatını sergileme, kriptolarla uğraşma, sanal yeni bir yaşam kurma derken NFT ile bağış yapmak da mümkün kılındı.

Sanat eserlerinin sergilendiği sergileri, toplantıların sanal ortamda yapılması, iş yerlerinin adaylarını sanal ortamda bizzat ofislerinde ağırlaması derken çığ gibi büyüyen ve asla durmayan dijitalleşme çağı her gün yeni bir yenilikle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

NFT’lerin Hayatımızda Yer Edinmesi

Her alanda ismini sıklıkla duymaya başladığımız ve gelişen teknolojisi ile her gün yeni bir bilgi edindiğimiz NFT dünyası hakkında artık bağış yapmanın da mümkün olacak olması çoğumuzu şaşırtmadı bile. NFT’leri her geçen gün daha fazla benimseyip hayatımıza sokuyor ve deyim yerindeyse teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanıyoruz.

244.02.2022’de Rusya’da alınan karara göre Ukrayna üzerinde askeri operasyonlar başlamıştı. NFT ile ilgisini merak etmeniz doğal. Dilimize değiştirilemez token olarak çevrilen NFT işgal altında olan Ukrayna’da gündeme geldi. Savaş esnasında bağış toplama üzerine giden Ukrayna kripto paralarla bağış aldıklarını duyurdu. Hükümet tarafından yapılan açıklamanın ardından sivil toplum kuruluşları bu alana yönelerek 60 milyon dolardan fazla miktarda paraya karşılık gelen bir kripto para bağışı yaptılar. Yapılan bağışlar içerisinde tabii ki NFT’ler de mevcuttu.

Ukrayna için yapılan bağışlar arasında Julian Assange ve Pak tarafından oluşturulan pek çok NFT satıldı. NDT satışlarından 1.86 milyon dolar gelir elde edildi. Ukrayna bayrağının NFT’si oluşturuldu ve açık arttırmaya çıkartıldı. Söz konusu bayrağın NFT’si 2.258 eth’a alıcısını buldu.

Savaş sırasında bankalardan gelen kısıtlamaların ardından Ukrayna’da kriptolar ve NFT’ler geçim kaynağı oldu. Zor günlerde güven içerisinde bağış toplanabildi dijital imkanlar dahilinde. Hükümet bir açıklamasında kendi NFT’lerini üreteceklerinin duyurusunu yaptı. Başkan yardımcısı tarafından yapılan açıklamada ordunun yanında olmayı hedefledikleri söylendi.

Sanat galerisi, toplantılar, görüşmeler, toplu aktiviteler olarak hayatımıza giren NFT’ler Ukrayna’da olup biten bu gelişmeler sonrasında yeni bir bakış açısı kazandırdı. Açılan yeni kapılar ile NFT’ye olan bakış açısı gelişti. Kripto paralar konusunda benimseme ve güvenme sorunu yaşarken birden kendimizi kriptoların daha güvenilir olduğu bir evrende bulduk.  Uzun yılların ardından ilk kez savaş durumunun ortasında kalan ülke, kripto paralar ve NFT’ler ile destek alırken farklı bir bakış ile bize yeni bir dünyayı gösterdi.

Gelecekte Neler Olabilir?

Hızla gelişen ve değişen, her gün yeni gelişmelere kapı açan dijital ortamlarda NFT’lerin hayatımıza aniden bu kadar dahil olması, kriptolarla bağış yapılması ve gerçek paradan daha güvenli bir ortam oluşturmuş olması bizi daha başka gelişmelere de itmeye devam ediyor. NFT’ler sanatın bir parçası haline geldi bile. Benimsenmeleri her geçen gün daha yüksek seviyelere ulaşıyor. Her gün daha çok kişi kripto paralar ile ilgilenmeye ve alım satım yapmaya başlıyor. Her geçen gün daha çok sanatçı eserlerini NFT dünyasına veriyor. Haberlerde, televizyonlarda, kurum ve kuruluşlarda NFT’lere sık sık yer veriliyor. Ancak bundan sonra neler olacağını kestirmek maalesef mümkün görünmüyor. 

Eğitim Bursu Olarak NFT

NFT’ler sosyal yönden yardımlaşma aracı olarak daha önce de pek çok kez kullanılmıştı. Pek çok kişi hala kafa karıştırıcı buluyor olsa da her geçen gün daha çok insanın ilgisini çeken NFT, Metaverse ve kripto para terimleri dijital dünya gelişiminde devrimsel niteliklere sahip birer araç haline geldi. Yeni nesil bağış toplama aracı olan NFT’ler dudak uçuklatan rakamlara satılabiliyor. Yer aldığı dijital pazarda pek çok kişi kendisini fark ettirebilmeyi sağlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Koç üniversitesi Dr. Elanur Yılmaz Pembe Saçlı Kız isimli çalışmasını kien stüdyosu ile Kadıköy’de duvar resmi olarak uygulatmıştı. Duvar resminin bir NFT versiyonu tasarlanmış ve açık arttırmaya çıkarılarak elde edilen para ile genç kadınlara burslar verilmişti. Bir başka örnek de Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda gerçekleşmişti. Bir Hikayemiz Var isimli proje ile Sefa Yamak 6 tane toplum gönüllüsü gencin portresini çekerek hikayeleri ile beraber NFT haline getirmiş ve satışa sunmuştu.

Yorumlar

Hiç yorum yapılmamış, ilk yorum yapan siz olun

BİZİMLE ÇALIŞ

Hemen bizimle birlikte
mükemmel projeler
oluşturmaya başla!

Proje Başlat Bizimle Çalışmaya Başla