Daha fazla üretmek, daha fazla öğrenmek, daha fazlasını başarmak için Mindful sistemi nasıl inşa edilir? Son günlerde pek çok insanın sorunu daha fazla üretebilmek. Realistik olsun ya da olmasın her zaman için herkes daha çok şey yapmayı hayal eder ve ister. Hırslar ve çalışmaya ayrılan zaman ya da verimlilik arasında bir boşluk oluşur. Yüksekleri hedef olarak belirlemek güzel olsa da, daha çok şey başarma ve yapma isteği baskı altında hissettirir çoğu kez. Mindul üretkenlik verimi ile bu arada kalan boşluklar anlamlandırılabilir.
PARI sistemi Mindfful sistemi için tasarlanmış tekniklerden birisidir. Bu teknikler ve sistemler tamamen üretkenlik için özel olarak oluşturulmuşlar. Temelde açıklanan 4 ana başlık altında kategorilerndirilmiş aşamalardan meydana gelen sistem kişisel verimin ve çalışma kapasitesinin hedefleri gerçekleştirmeye yakın olmasını amaçlıyor.
Mindful sistemi hakkında 4 aşamayı gözden geçirmeye başlamadan önce sistemden en doğru şekilde faydalanmak adına kullanabileceğiniz ipuçlarına göz gezdirelim. Bu tavsiye ve ipuçları ile mutlaka işinize yarayacak bir nokta bulabilirsiniz.
Öncelikle bir eyleme hazır hissetmek gerekir. Kendinizi hazır hissetmeden başlamayın. Ayrıca bir amaç edinimi önemli olan bir diğer husustur. Amaçlı olun; neden o işi yaptığınızı kendinize hatırlatın. Küçük ya da büyük fark etmez her türlü başarınızı kutlamayı ihmal etmeyin. Sorunları fark etmek ve iyileştirmek; sistemin doğru işlemesi ve amaçlara erişebilmek için en güzel fırsatlardandır. Sorunları ele alıp çözmekten vazgeçmeyin.
Her şey her şeyi besler sözüne güvenin. Çalışmalarınız için yöntemleri denemekten, çalışma alanlarınızda değişiklik yapmaktan, teknikleri test etmekten ve kendinize notlar almaktan çekinmeyin. Her biri çalışma veriminiz ve alacağınız sonuçlar için etkili olacak parametrelerdir. Döngünün her bir parametresinden ve onları denemekten asla zarar gelmeyecektir. Başarısız olmak dahi başarı elde edebilmek için bir adımdır.
Mindful sistemi için strateji oluşturma konusunda ilk yapabileceğiniz şey kendinizle bir pakt oluşturmak yani anlaşma sağlamaktır. Kendinize bu başarım için zaman ayırmayı taahhüt edin. Haftada kaç saati hangi iş ya da öğrenim için ayıracaksınız? Bu saatleri gün içerisine nasıl dağıtacaksınız?
Planlama yapmak, zaman yönetimi olarak da ifade edilebilir. Kendiniz ile oluşturduğunuz paktı referans alın. Takvimdeki zaman dilimlerini doldurun. Planlarda değişiklik olması halinde bunu çalışma anlaşmanıza yansıtın ve yeniden planınızı ertelemeden oluşturun. Gerektiğinde çalışma saatinizi adımlara ve bloklara bölün, kendinizi tanıyarak çalışma sisteminize göre bir plan oluşturun.
Planlama yaparken enerji seviyenizin bilincinde olun. Yerine getiremeyeceğiniz yoğun tempoda ya da daha çoğunu yapabilecekken daha düşük tempoda kalan planlar yapmayın. Örneğin eve dönüşünüzde çalışmaya başlamadan önce ne kadar zamana ihtiyaç duyacağınızı fark ederek buna göre mindful sistemi oluşturmanızı yapın. Kendinizi fark ederek planı oluşturun.
Neyi hedeflediğinizi bilin. İlerleme ve üretkenlik için gereken duyguları kendinize aşılamanız gerekir. Mikro kazançları küçümsemeyin. Adım adım da olsa ilerlemek, ilerlemek demektir. Süreciniz boyunca kendinize geri bildirim yapın ve etrafınızdan da geri bildirimler almaya çalışın.
Müsait olduğunuz zamanların yönetimi kilit noktalardan bir diğeridir. Odak modunuzu yüksek tutun ve en önemli aşamaya geçin; o işi gerçekleştirmek.
Eylem durumu; tüm sürecin kilit noktasıdır. O işi yapmak; sorumluluğu fark etmek, kendinize saygı duymak ve plan yapmak aşamalarının tümünde aslında o işi gerçekleştirme sürecinize dahil olan tutumlardır.
Ayrıca, üzerinde çalıştığınız şeyleri paylaşmak ve etrafı bunlardan haberdar etmek tepki aşamasının kilidini açacaktır. Paylaşım yaparak bilgilerin akılda kalmasını arttırıyor ve etrafınızdaki dönüşler ile kendi gelişiminizi takip etmek için fayda sağlıyor.
İşi gözden geçirme ile mindful sistemi veriminizi üst düzeye taşıyın. Bu gözden geçirme aşaması için çevrenizden faydalanabilirsiniz. Kendi çalışmalarınızı takip ettiğiniz günlükler tutabilirsiniz. Ne ile mücadele ettiğinizi ve ne için çalıştığınızı, kimlerin size yardımcı olabileceğini sorduğunuz sorulara cevap vererek bir izleme defteri oluşturabilirsiniz.
Motivasyonunuzun arttırılması amacıyla tamamlandı etkinliği oluşturun. Neler yaptığınızı not edin ve kutlayın.
Bir hedef tanımında uygulanabilir ve ulaşılabilir kavramlarını göz önünde bulundurarak hedefe ulaşamama durumunun hayal kırıklığından kendinizi koruyabilirsiniz. Bu konuda öncelikle dış etkenlerden bağımsız şekilde kendi kendinize oluşturacağınız bir başarıma bağlı olmalıdır hedefler. Bir makalenin görüntülenme sayısı size bağlı değildir ancak o makaleyi 3-4 farklı platformda paylaşmak size bağlıdır.